Kruidenwijzer, welke kruid past bij mijn groente?
Minder zout eten of zelfs zoutloos eten, wordt dat niet smaakloos? Niet als je de juiste kruiden toevoegt aan je maaltijd. Voeg bijvoorbeeld marjolein toe aan je boerenkool of kerrie madras aan de spitskool. Aan de hand van de kruidenwijzer van Het Blauwe Huis ontdek je verrassende combinaties en hoef je dus niet meer standaard naar het zoutpotje te grijpen. Deze kruidenwijzer is speciaal ontwikkeld voor de bewuste groente eter die nóg meer smaak wil toevoegen aan een maaltijd. Wij hebben van de meest gegeten groenten aangegeven in welke maand deze verkrijgbaar zijn. Daarnaast staat diverse suggesties welke kruid, specerij of andere smaakmaker er het beste bij past. Dus laat je inspireren door verrassende variaties en wie weet zet jij morgen wel een fantastisch smaakvol gerecht op tafel.
De voordelen van groente eten uit het seizoen
De kruidenwijzer is een handige kalender waarin staat in welke maand deze groente beschikbaar is. Hiermee hebben we rekening gehouden met de teelt van Nederlandse bodem of uit de koude kas. Groente uit het seizoen eten dat lokaal is geproduceerd heeft verschillende voordelen:
- Minder belastend voor het klimaat: Groenten hoeven immers niet per vliegtuig uit een ver land naar Nederland getransporteer te worden.
- Minder verpakkingsmateriaal nodig. Kwetsbare en bederfelijke producten moeten tijdens hun lange reis ter bescherming goed verpakt worden. Bij een lokale productie is dat dus niet meer nodig.
- Verser en lekkerder van smaak. Groente uit het seizoen zijn verser en lekkerder doordat ze groeien volgens de natuur. Hiervoor is geen kunstmatig klimaat nodig, en dat is dan ook weer goedkoper.
- Minder transportkosten. Eet je groente van Nederlandse bodem, dat betekent lagere transportkosten en de groente is sneller van de teler, via de winkel, op jouw bord.
Met de handige kruidenwijzer kun jij dus ook bewuster kiezen voor groente uit het seizoen en profiteer je gelijk van bovenstaande voordelen.
Kruidenwijzer ontwikkeld in samenwerking met Rineke Dijkinga
Samen met Rineke Dijkinga is de kruidenwijzer met zorg samengesteld. Rineke is opgeleid als natuurgeneeskundig- en orthomoleculair therapeut. Zij begeleidde al duizenden mensen met chronische klachten op het gebied van voeding en leefstijl. Daar ontdekte ze dat veel mensen onbewust, ongewild en onbedoeld voeding eten die hun klachten veroorzaakt. Om hier verandering in te brengen begon Rineke met boeken schrijven over (h)eerlijk eten. Welke voeding is goed voor je en hoe kun je gezond eten eenvoudig in de praktijk brengen? Ze schreef diverse boeken met heel veel verschillende recepten. De kruidenwijzer van Het Blauwe Huis is de uitkomst van een mooie samenwerking tussen de kennis van gezonde voeding van Rineke en ons aanbod en kennis over biologische en biodynamische kruiden. Wil je meer weten over Rineke? Bekijk dan haar website.
Poster met kruiden in jouw keuken
Bestel je de gratis kruidenwijzer? Dan ontvang je hem digitaal in jouw mailbox. Wil je liever de kruidenwijzer fysiek bij de hand? Dat kan! Bij Het Blauwe Huis kun je nu ook de kruidenwijzer als poster op A3 formaat bestellen. De poster met kruiden, groente en alle suggesties bestel je voor slechts €1,50. Hang de poster op een zichtbare plek in je keuken of bewaar hem bij je kookboeken. Zo ben jij altijd klaar om je groente op een verrassende manier te bereiden met verse kruiden of specerijen. Bestel de poster kruidenwijzer hier.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.