Mooi Eten, Mooi Leven
Door Rineke Dijkinga:
18 november 2022 verschijnt de 2-de editie van mijn bookazine Mooi Eten. Deze keer is het thema ‘Mooi leven’.
De tweede editie van MOOI Eten komt eraan! Een moment waar ik enorm naar uit kijk. Een jaar lang heb ik mijn ziel en zaligheid gelegd in dit nummer. Maar toch zit ik ook met een dubbel gevoel. Het is immers crisistijd en veel mensen verkeren in zwaar weer. Het Nibud gaf vorige maand aan dat bijna 40% van de Nederlandse minima en middeninkomens op hun dagelijkse uitgaven moet bezuinigen door de hoge energieprijzen. Om mij heen hoor ik steeds meer mensen die al flink bezuinigen op voedsel. Is er dan wel ruimte voor een bookazine over de kracht & pracht van voeding? Ja, toch wel. Of zelfs: juist nu!
Een waardevol cadeau waarmee je met jezelf, je familie, vrienden, medewerkers, collega’s of vereniging kunt werken aan de basis voor een ‘Mooi Leven’. Ook (of juist) als het leven niet alleen maar rozengeur en maneschijn inhoudt.
” Ik denk dat we het juist nu over MOOI Eten, MOOI Leven moeten hebben. Deze tijd dwingt ons tot een herdefiniëring van wat die begrippen voor ons betekenen. We hebben gezien hoe kwetsbaar ons mondiale voedselsysteem is. Hoe afhankelijk we zijn geworden. In tijden van crisis gaan mensen terug naar de basis, herontdekken we wat echt belangrijk voor ons is. Daarom heeft het bookazine ook het thema: de Kiem waaruit alles ontspruit. Dat begint met de grond onder onze voeten, met verbinden met de natuur, lokale telers en producenten. Het begint ook met zelf weer bezig zijn met volwaardige voedsel en de heerlijkste, voedende gerechten maken met groenten, granen, kruiden, fruit, die je zelf bij elkaar hebt gescharreld en bereid hebt. Tijd nemen om te koken en samen te tafelen, wat ons verbindt en ons geluksgevoel verhoogt.
Door ons te richten op de aspecten in ons leven waar we zelf wel invloed op hebben, hebben we minder het gevoel geleefd te worden en ervaren we meer regie. En laten autonomie en regie nou net belangrijke ingrediënten zijn voor een MOOI Leven. Meer regie op je op bord, betekent ook meer regie op je darmgezondheid en breingezondheid. En als er iets is dat wij in crisistijd nodig hebben is een gezond brein, dat maximaal functioneert en stressbestendig is!
Gezond voedsel dat zowel jou als moeder aarde dient hoeft ook helemaal niet duur te zijn. De 2e editie van MOOI Eten staat bomvol met tips voor mooi & budgetvriendelijk koken.
Kortom, er zullen altijd zaken zijn die buiten je macht liggen, maar met MOOI Eten hoop ik je op weg te helpen naar een gevoel van vrijheid, een diepere verbinding met de natuur, jezelf en je omgeving, eenvoud, zelfredzaamheid en een optimale gezondheid. Op naar een MOOI Leven.”
Rineke
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.