Met Italiaanse kruiden haal jij Italië in jouw keuken
De heerlijke geur en smaak van Italiaanse kruiden brengt je gelijk terug naar Italië. Deze kruidenmix bestaat uit de lekkerste en smaakvolste kruiden die je kent uit Italië en de Mediterrane streek. Er is niet één bepaald recept, maar het mengsel bestaat meestal uit een combinatie van oregano, tijm en rozemarijn. Vervolgens heb je vele varianten met bijvoorbeeld basilicum, knoflook en salie. Ook jij kunt dit stukje Italië gewoon in huis halen. Bestel bij Het Blauwe Huis biologische Italiaanse kruiden in een verpakking van 20 gram of stazak van 100 gram.
Welke kruiden zitten in Italiaanse kruiden?
De biologische Italiaanse kruiden van Het Blauwe Huis bestaat uit: basilicum, oregano, tijm, marjolein, bieslook en knoflook. De kruiden worden los van elkaar geteeld, geoogst en aan de lucht gedroogd. Daarna worden ze met zorg gemengd. We doen dit in deze volgorde, omdat op deze manier de smaken van de kruiden het meest puur blijven. En dat proef jij weer tijdens het eten. De Italiaanse kruidenmix herken je aan de frisgroene kleur en als je de verpakking opent komt de geur van de Middellandse Zee je tegemoet. Het doet je gelijk wegdromen naar Italië.
Waar gebruik je Italiaanse kruiden voor?
Italiaanse kruiden worden natuurlijk gebruikt in de Italiaanse keuken. Denk aan verschillende pastagerechten waar de tomatensaus wordt gekruid met Italiaanse kruiden, zoals pasta bolognese, lasagne en pasta marinara. Ook pizza’s krijgen regelmatig extra smaak dankzij de toevoeging van Italiaanse kruiden. De kruiden geven het gerecht een warme en kruidige smaak. Naast de traditionele Italiaanse gerechten kun je Italiaanse kruiden ook heel goed gebruiken om kip, vlees of groente op smaak te brengen, toevoegen aan een olijfolie om een dip te maken of in stoofschotels. Kortom, je kunt met deze kruiden echt alle kanten op.
Wat is het verschil tussen Italiaanse kruiden en Provençaalse kruiden?
Ze lijken erg op elkaar, de Italiaanse kruiden en Provençaalse kruiden. Het zijn beide kruidenmengsels uit het Mediterrane gebied en bevatten tijm, marjolein en rozemarijn. Bij Italiaanse kruiden is daar vaak oregano, salie en basilicum toegevoegd. In onze Italiaanse kruiden zit daarnaast ook nog bieslook en knoflook. In Provençaalse kruiden zit daarentegen vaak bonenkruid. Het andere verschil zijn de gerechten. Waar Italiaanse kruiden natuurlijk veel in Italiaanse gerechten, zoals pizza en pasta worden gebruikt, wordt Provençaalse kruiden veel aan Franse stoof- en wildgerechten toegevoegd.
Biologische Italiaanse kruiden van Het Blauwe Huis
Bij Het Blauwe Huis telen, drogen en selecteren wij al sinds 1976 biologische en biodynamische kruiden, zo ook onze Italiaanse kruiden. Met zorg malen en mengen we de kruiden zelf en verpakken we ons assortiment met de hand. In onze webshop en in Ruinerwold verkopen wij onder andere de Italiaanse kruiden van 20 gram én de groot verpakking, de stazak van 100 gram.