Recept:
- 1-2 gram kruiden op een kop water, maak gelijk een hele kan
- kruiden los in de kan geeft het meeste smaak
- laat 2-12 uur trekken in de koelkast
- zeef de kruiden af
- klaar!
Serveer met vers (citrus)fruit en ijsklontjes om het helemaal mooi te maken. Eventueel naar smaak aanlengen met bruiswater, waterkefir of kombucha. Toch niet zoet genoeg? Voeg meer vers fruit toe of naar smaak een ander zoetmiddel zoals oerzoet of honing.
Vul een glas met gesneden stukjes seizoensfruit en overgiet met koude IJsthee voor een heerlijke retro vruchtenbowl.
Het proces iets versnellen? Gebruik dan eerst warm tot heet water, laat het even staan en koel dan af. Ook nu kun je weer langer laten trekken om de smaak te intensiveren. Deze warme methode kan wel iets meer bitterstoffen uit de kruiden naar boven halen, test dus voor jezelf of je dat lekker vind.
Drink smakelijk en fijne zomer!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.