HET WINKELTJE IS IN DE WINTERMAANDEN ALLEEN OP VRIJDAG GEOPEND!!

Het Blauwe Huis teelt en levert keukenkruiden, specerijen, theekruiden en verzorgende oliën. Onze eigen teelt vormt de bodem onder ons bedrijf, letterlijk en figuurlijk. Door zelf te telen investeren we al sinds de oprichting in de jaren zeventig in plantenkennis en kwaliteit.

Naast het opkweken en telen van kruiden voor eigen verwerking verkopen we in het seizoen planten in de kwekerij. Jan-Kees Luijerink kweekt en vermeerdert de meeste planten zelf. Elk jaar verzorgt hij een interessant en origineel assortiment. Kom kijken, je bent van harte welkom! 

Voor vragen over het plantenassortiment in de kwekerij kun je bij Jan-Kees Luijerink terecht, telefoon: 06-83560824.

Bezoek ons

Winkeltje
Onze gehele assortiment kruidenproducten is verkrijgbaar in ons mini zelfbedieningswinkeltje (onder voorbehoud van beschikbaarheid.)
Welkom!

Niet in de gelegenheid om langs te komen tijdens de openingstijden? Neem dan een kijkje in onze webwinkel.

Openingstijden kwekerij en winkeltje seizoen 2024:

Openingstijden van donderdag 18 april t/m zaterdag 28 september 2024 :
Donderdag: 13.00-17.00 uur
Vrijdag: 10.00-16.00 uur
Zaterdag: 10.00-16.00 uur

 

Bijzondere openstellingen 2024:

Pasen
Zondag 31 maart: gesloten
Maandag 1 april: gestolen

Koningsdag
Zaterdag 27 april: 10.00-16.00 uur

Bevrijdingsdag
Zondag 5 mei: gesloten

Hemelvaart
Donderdag 9 mei: 10.00-16.00 uur

Pinksteren
Zondag 19 mei: 10.00-16.00 uur
Maandag 20 mei: 10.00-16.00 uur

 

Ingang kwekerij:
Buitenhuizerweg 19
7961 LX Ruinerwold

Parkeren
Graag parkeren langs het water, niet over de brug rijden met de auto. 

Assortiment planten
Jan Kees kweekt zijn planten in koude tunnels en kas. Het seizoen begint daardoor later dan bij kwekerijen met verwarmde kassen. In april zijn nog veel planten in winterrust, ook warmteminnende soorten zoals basilicum zijn er dan nog niet. In het voorjaar zijn er wel soorten zoals viooltje en vaste planten beschikbaar. Jaarlijks varieert het assortiment bloemen, kruiden- en groenteplanten.
E-mail: jankees@hetblauwehuis.nl
Telefoon: 06-83560824


Assortiment kruidenproducten
Tijdens de openingstijden van de kwekerij kun je ook terecht in ons kleine boerderijwinkeltje voor gedroogde thee- en keukenkruiden, sauzen en verzorgende oliën. Deze kunnen afgerekend worden in de kwekerij. Niet altijd zal het hele assortiment in de winkel liggen. Dit is op basis van beschikbaarheid. Er kan niet vooraf gereserveerd of besteld worden. Het is echt langskomen en kijken wat er is, en op is op.
Neem alvast een kijkje in onze webwinkel voor een indruk van het assortiment. (Let op: de webwinkel wordt geleverd vanuit een ander magazijn, beschikbaarheid in de webwinkel is niet gelijk aan de voorraad in het winkeltje.)


Afspraken buiten openingstijden
Vanaf 2 oktober 2022 is de kwekerij alleen op afspraak open op vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur. Neem daarvoor tijdig contact op met onze tuinder Olle van der Weide.
E-mail: olle@hetblauwehuis.nl


Rondleidingen
Tijdens onze marktdagen en open dagen worden er gratis rondleidingen gegeven over het erf en in de tuinen. Er zijn dan ook uitgezette wandelroutes om het terrein op eigen gelegenheid te verkennen.


Rondleidingen groepen
Voor groepen geven we (tegen betaling) rondleidingen op maat. Neem hiervoor per e-mail contact op met onze tuinder Olle van der Weide voor het opvragen van een offerte en het maken van de afspraak. Graag de volgende informatie sturen: groepsgrootte, gewenst moment en tijdsduur, reden van rondleiding en eventuele bijzonderheden.
E-mail: olle@hetblauwehuis.nl
Telefoon: 06-28286809


Veel van onze activiteiten zijn te volgen via  Facebook en Instagram.