Kerrie scherp 20 gr bio
Kerrie scherp 20 gr bio

Kerrie scherp 20 gr bio

COMKESAP1
€2,14
(incl. btw)

Wat is kerriepoeder?


Kerriepoeder is een specerijenmengsel. Een vast recept voor de samenstelling van kerrie bestaat niet. Het verschilt soms per land, regio en zelfs per familie. In de meeste gevallen bestaat de basis uit kurkuma, korianderzaad, zwarte peper, chili of paprika, mosterdzaad en fenegriekzaad. Wist je dat in warmere landen de kerriepoeder vaak roder van kleur is? Dat komt doordat ze daar meer chili aan toevoegen in vergelijking met hier in Noord Europa, waar de kleur dus geler is. Het Nederlandse woord kerrie, en Engelse woord curry, is afgeleid van het Tamil woord kari. Dit betekent gekruide saus en is de naam van één van de vele traditionele soep achtige sauzen die in Zuid-India met rijst worden gegeten. Wij zouden deze gerechten ook wel curry noemen.


Handige informatie over de biologische kerriepoeder van Het Blauwe Huis  • Bewaaradvies: bewaar de kerriepoeder koel, droog, donker en het liefst in een afgesloten bak of pot. Let goed op dat je het opbergt op een plek buiten het bereik van kinderen.
  • Wijze van gebruik: het fijne van onze kerriepoeder is dat je het naar smaak kunt toevoegen aan het recept. Ons advies is probeer eerst een kleine hoeveelheid toe te voegen, om daarna eventueel een extra schepje te gebruiken. Kerrie kan namelijk met een kleine hoeveelheid al veel smaak afgeven aan je gerecht.
  • Ingrediënten: onze biologische kerriepoeder scherp is samengesteld met gele MOSTERD, koriander, kurkuma, fenegriek, lavas, laos, scherpe paprika en zwarte peper.
  • Productvorm: gedroogd en gemalen.


Soorten biologische kerriepoeder


Er zijn verschillende soorten kerriepoeders verkrijgbaar. Dat is ook niet zo gek als er geen vast recept bestaat, maar daardoor ontstaan er regelmatig verrassende variaties op de bekende kerriepoeder. Ook bij Het Blauwe Huis hebben we verschillende soorten biologische kerriepoeder te koop:Heerlijke recepten met kerriepoeder


Kerriepoeder is een veelzijdige specerijenmix die je bijna voor alles kunt gebruiken. Denk aan de basis voor sauzen, voor over je groente of als dip. Maar wat dacht je van je kip kruiden of marineren met kerriepoeder. Vergeet natuurlijk de curry’s, een pittige kerriesoep of gevulde eieren met kerriepoeder niet. In de Nederlandse keuken wordt kerriepoeder veelal gebruikt om groente extra smaak te geven. Kerriepoeder smaakt goed bij prei, bloemkool of broccoli. Wil je meer weten over welke kruiden of specerijen lekker zijn bij welke groente? Download dan nu onze gratis kruidenwijzer.


Is kerrie gezond?


Jazeker, kerrie kan heel gezond zijn. Dat komt doordat de toegevoegde kruiden verschillende gezondheidsvoordelen bevatten. Kerriepoeder kan ontstekingsremmend werken, doordat het de kruiden kurkuma, koriander en chilipoeder bevat. Daarnaast kan kerriepoeder je doorbloeding verbeteren, een hoog cholesterol- en triglyceridengehalte verlagen, wat het risico op hart- en vaatziekten verminderd. Het is dus niet alleen een heerlijke smaakmaker, kerriepoeder kan ook nog eens heel goed voor je gezondheid zijn.


276 stuks

 

De biologische Kerriepoeder scherp is de smaakmaker die echt bij iedere maaltijd toegevoegd kan worden. Deze samenstelling van verschillende kruiden kan in de curry, op een gesmoorde prei of een lepeltje in de mayo en je hebt een heerlijke dipsaus. Je kunt ook met de biologische kerriepoeder zelf een kipkerrie salade maken of een heerlijke romige kerriesaus. Zorg er dus voor dat je kerriepoeder in je keukenkastje hebt staan, handig en je maaltijd smaakt altijd!


Verpakkingsgrootte
Consumentenverpakking
Ingrediënten
gele MOSTERD, koriander, kurkuma, fenegriek, lavas, laos, scherpe paprika, zwarte peper
8715487044851
4485

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...