Kurkuma 40 gr bio (geelwortel)
Kurkuma 40 gr bio (geelwortel)

Kurkuma 40 gr bio (geelwortel)

CODKURWP1
Product op aanvraag, mail bestellingen@hetblauwehuis.nl en vraag naar de mogelijkheden.
€2,63
(incl. btw)

Wat is kurkuma poeder?


Kurkuma herken je aan zijn mooie oranje-gele kleur. De specerij wordt ook wel geelwortel, koenier, koenjit, kunyit of turmeric genoemd. Kurkuma kent zijn oorsprong uit India, maar wordt inmiddels ook geteeld in veel andere tropische en subtropische landen. De specerij wordt gewonnen uit de plant plant Curcuma longa. De wortelstok van de plant is de producent van dit specerij. Nadat de wortel is geteeld, wordt het gedroogd en gemalen tot fijne poeder. Hierna kun jij het direct gebruiken in de keuken. De smaak van kurkuma wordt het meest omschreven als mild bitter. Het fijne aan kurkuma poeder is dat je het lang kunt bewaren.


Is kurkuma geelwortel gezond?


Er wordt vaak gezegd dat kurkuma geelwortel gezond is voor je. De sterkste werkzame stof uit de wortel van de plant curcuma longa is curcumine. Deze stof zou een antioxidant bom zijn. Dit zou mogelijk een ontstekingsremmende werking hebben en je weerstand een boost geven. Toch komen uit wetenschappelijke onderzoeken verschillende resultaten en is de werking nooit echt bewezen. Ondanks dat, horen we regelmatig positieve gezondheidseffecten van het specerij. Bijvoorbeeld de ondersteuning voor een gezonde spijsvertering, goed voor hart- en bloedvaten wegens de bloedverdunnende werking en het zou gewricht pijn verlichten bij reuma, artrose en artritis. Daarnaast zorgt de kracht van de smaak ervoor dat je minder suiker en zout hoeft toe te voegen aan je gerechten, en dat is sowieso goed voor je gezondheid. Als laatste is het wel goed om te benoemen dat kurkuma het beste in je lichaam wordt opgenomen als je het combineert met zwarte peper. Welke ervaring heb jij met kurkuma?


Waar gebruik je kurkuma geelwortel voor?


Kurkuma geelwortel is een echte smaakmaker die wordt gebruikt voor een bijzondere kleur- en smaaksensatie. De specerij heeft een herkenbare gele kleur, waardoor het geregeld wordt gebruikt als kleurstof. Denk bijvoorbeeld aan de kerriepoeders. Met een beetje toegevoegde kurkuma zet je gelijk een aantrekkelijk en kleurrijke maaltijd op tafel. De smaak van kurkuma wordt beschreven als mild bitter. Die je vast herkent als je een Indiase curry eet. Kurkuma wordt voornamelijk aan een curry of masala toegevoegd, maar je kunt er ook andere wereld gerechten en soepen mee verrijken. In de Noord-Afrikaanse keuken wordt kurkuma veel gebruikt bij lamsvlees en groentenschotels. En wat dacht je van de populaire kurkuma latte of golden milk? Ja, het wordt tegenwoordig ook gebruikt in bijzondere warme dranken. Ontelbaar veel opties dus! Bij welk gerecht voeg jij graag kurkuma toe?


De biologische kurkuma poeder van Het Blauwe Huis


De biologische kurkuma poeder van Het Blauwe Huis is 100% natuurlijk en puur. Dat betekent dat er geen andere stoffen of kruiden zijn toegevoegd. Bovendien is het de perfecte kleurbooster en een heerlijke smaakmaker. Dus of je nu een hobbykok bent of een professional, de biologische kurkuma poeder verdient een plekje in jouw keukenkastje. Naast de kleine verpakking van 40 gram, koop je bij Het Blauwe Huis ook een grote verpakking: de stazak van 250 gram.


 

De biologische kurkuma geelwortel poeder van Het Blauwe Huis is de perfecte kleurbooster én smaakmaker, waardoor jij in een handomdraai de lekkerste gerechten op tafel zet. Onze kurkuma poeder is biologisch en puur, en dat proef je!


Botanische naam
Curcuma longa
Verpakkingsgrootte
Consumentenverpakking
8715487441971
4197

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...