Kaneel Ceylon stokjes
€ 3,20
Inclusief belasting
Ceylon kaneel heeft een milde, zoete en warme smaak. Deze aromatische stokjes worden gebruikt in thee, desserts en stoofgerechten voor een zachte, kruidige diepte. Kaneel stimuleert de bloedomloop en kan daarom verwarmend werken. Ook ondersteunt dit specerij de spijsvertering en staat bekend om zijn krachtige antioxidanten en inhoudsstoffen die ontstekingsremmende eigenschappen bevatten. En zo kunnen we nog even doorgaan, want de lijst met gezondheid bevorderende eigenschappen van kaneel is lang!
Vaak wordt ons gevraagd naar wat het verschil is tussen Ceylon en Cassia kaneel. Ze komen van verschillende kaneelbomen. Ceylon komt oorspronkelijk uit Sri Lanka, dat vroeger Ceylon heette en wordt ook wel echte kaneel genoemd. Deze schors rolletjes hebben meerdere, dunnere laagjes en zijn opgerold van één kant. Cassia is donkerder, dikker, van twee kanten opgerold en komt voornamelijk uit Indonesië, China en Vietnam. Een belangrijk verschil zit hem in de smaak. Ceylon is subtieler en zoeter dan Cassia dat relatief iets scherper en bitterder van smaak is.
Categorie Keukenkruiden
Botanische naam | Cinnamomum zeylanicum |
---|---|
Seizoen | Winter |
enkelvoudig-mengsel | enkelvoudig |
verpakkingsformaat | 0-75g |
Verpakkingsgrootte | Consumentenverpakking |