Biologisch draait voor ons om gezondheid, ecologie, eerlijkheid en zorg voor mens, dier en planeet. Met deze waarden voelen we ons diep verbonden; ze vormen de richtlijnen voor Het Blauwe Huis. Bovendien, bio proef je. Kruidenplanten krijgen bij ons de tijd om op eigen kracht tot wasdom te komen, vol van geur en smaak.
Daarnaast is biologisch de enige vorm van voedselproductie die is gebouwd op het ideaal van duurzame en sociale landbouw én in wettelijke regelgeving en controles is verankerd.

Biologische landbouw gaat respectvol om met natuur, mens en dier. We verbouwen elk jaar een ander gewas op het land om de bodem vitaal en gezond te houden. Chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest worden niet gebruikt in de biologische en biodynamische landbouw.

Biodynamische landbouw is de grondlegger van de biologische landbouw, gestoeld op de antroposofische principes van filosoof Rudolf Steiner, met een holistische kijk op de natuur. We verbinden landbouw met onder meer het klimaat, bodemvruchtbaarheid, water, biodiversiteit en luchtkwaliteit. Onder andere door gebruik te maken van biologische en biodynamische landbouwmethoden geloven we in de positieve invloed die we vanuit Het Blauwe Huis hebben op de ecologie en de wereld. Met onze missie om marktleider te zijn in ‘kruiden die het leven verrijken’ willen we onze bijdrage aan een duurzame economie en de biologische en biodynamische landbouw zo groot mogelijk maken.

Onze eigen teelt draagt – met trots – het keurmerk van Demeter (biodynamisch). Al onze producten zijn Skal gecertificeerd.