Het gaat bij Het Blauwe Huis om impact: onze invloed op een duurzame economie, gezonde grond, verantwoorde voeding en een beter milieu. Tegelijkertijd weten we dat we die idealen alleen kunnen realiseren met een rendabel bedrijf. Het Blauwe Huis mag zichzelf een gezond bedrijf noemen. Onze omzet groeit met ruim 10% per jaar en we realiseren een prima rendement. In de afgelopen zes jaar verdubbelde de omzet van € 800.000 naar een begrootte € 1.600.000 euro in 2020 (op basis van realisatie 2019 plus gemiddelde groeipercentage van afgelopen jaren).  https://blauwehuisobligaties.nl/

Het Blauwe Huis geeft obligaties uit met een aantal doelen:

  • Kapitaal aantrekken voor ontwikkeling en investeringen van het Blauwe Huis.
  • Investeerders de mogelijkheid bieden om direct en zonder extra kosten te investeren in Het Blauwe Huis. Om te investeren in een duurzaam bedrijf.
  • De uitgekeerde rente komt volledig ten goede aan de obligatiehouders.
  • Er ontstaat een directe verbinding tussen investeerders en Het Blauwe Huis.

Geld

Banken hebben een belangrijke economische en maatschappelijke functie. Ze verzorgen betalingsverkeer, stemmen vraag en aanbod van geld op elkaar af en beheren spaargeld. Geld en banken maken het mogelijk om diensten en producten eenvoudig uit te wisselen. Zonder solide, veilig en gereguleerd bancair systeem functioneert onze maatschappij niet.

Daarnaast bieden en ontwikkelen banken een breed pakket aan financiële diensten en producten. Banken zijn private bedrijven met een bankvergunning die binnen regelgeving geld kunnen scheppen. Banken zijn meestal bedrijven met een hoge winstdoelstelling. Ze moeten voldoen aan veel voorschriften en maken hiervoor kosten. Geld wordt soms besteed aan zaken waar we als klant niet altijd voor zouden kiezen. Keuzes die invloed hebben op banken en bancaire rente.

Door zelf obligaties uit te geven wordt het mogelijk om direct in een duurzaam bedrijf te investeren en zonder extra kosten economisch en maatschappelijk rendement te realiseren. Lees alles over onze obligaties op www.blauwehuisobligaties.nl

Nieuwsbrieven

We maken regelmatig nieuwsbrieven voor onze obligatiehouders. Via onderstaande linkjes zijn de verstuurde nieuwsbrieven terug te lezen.

Nieuwsbrief december 2020
Nieuwsbrief mei 2021
Nieuwsbrief juli 2021
Nieuwsbrief oktober 2021

Nieuwsbrief maart 2022
Nieuwsbrief mei 2022