Het Blauwe Huis teelt en levert keukenkruiden, specerijen, theekruiden en kruidenoliën voor consumenten. Onze afnemers zijn groothandels, supermarktketens, verwerkers en horecabedrijven. Onze eigen teelt vormt de bodem onder ons bedrijf, letterlijk en figuurlijk. Door zelf te telen investeert Het Blauwe Huis al sinds de oprichting in de jaren zeventig in plantenkennis en -kwaliteit.

Voor onze afnemers en consumenten garandeert eigen teelt honderd procent zekerheid over hoe en wanneer er wordt gezaaid en geoogst. Bovendien hoeven de producten die hier worden verbouwd, geoogst en gedroogd slechts een minimale hoeveelheid transportkilometers naar hun verkooppunt af te leggen.

‘Teelt met de passie en visie van Het Blauwe Huis’

Kruiden en specerijen die beter onder de zon gedijen, kopen we in van bevriende telers in het buitenland. Ons moederbedrijf l’Herbier du Diois uit Frankrijk bezoekt deze leveranciers met regelmaat en deelt kennis en inspiratie met de telers. Zo zijn we zeker van de beste kruiden en specerijen, die zijn geteeld met dezelfde passie en visie als die van Het Blauwe Huis.

‘Liefde voor planten en passie voor ondernemerschap’

Onze liefde voor planten en passie voor ondernemerschap leveren geregeld verrassende producten op; we hebben theemengsels met wel vijftien ingrediënten, stellen nieuwe kruidenmixen samen als smaakmakers voor bijvoorbeeld hamburgers en appelgebak en ontwikkelen kruidensauzen zoals harissa.
Trots zijn we op onze zelfstandigheid. Als compact bedrijf met lokale werknemers zijn we wendbaar en slagvaardig. Zo kunnen we uitstekend de kwaliteit waarborgen, snel nieuwe stappen zetten en de liefde en passie die onze medewerkers voelen voor kruiden, in onze producten stoppen.